aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Caraval - Stephanie Garber (Caraval #1)

Mayıs 21, 2017
Caraval, çok çok güzeldi. Son zamanlarda okuduğum genç-yetişkin fantastik kurguların içinde en keyif aldıklarımdan biri. Her okura hitap edecek notalar barındırıyor içinde. Aşk, büyü, macera, merak, fedalarlık, sevgi... ve tahminlerinizi çürüte çürüte ilerliyor. Neyin gerçek neyin sahte olduğunu; kime inanmanız, güvenmeniz gerektiğini; nasıl bir sonun sizi beklediğini bilemiyorsunuz. Oyun içinde oyun. Ustaca kurgulanmış bir eser.
Her ne kadar biraz ağır ilerlese de hikayenin büyülü dokusuna bayıldım ben! Büyünün içindeki karanlık ise çok daha cezbetti.
Genç-Yetişkin Fantastik seven her okurun Caraval'a göz atması gerek bence. Seveceğinize eminim. 💃

Caraval’a hoş geldiniz! Burada duyduğunuz ya da gördüğünüz hiçbir şey gerçekle karşılaştırılamaz. Bu yalnızca bir oyun ya da gösteriden çok daha fazlası. Caraval, bu dünyada bulabileceğiniz, sihre en yakın şey. Çocukken Scarlett, büyükannesinin anlattığı Caraval’ın sihirli öykülerine inanırdı ama büyüdükçe, o masalları ardında bıraktı. Yine de annesi kendisini ve kız kardeşi Tella’yı terkedip, onları zalim babasıyla bıraktığında, Caraval Ustası Legend’a mektuplar yazarak onu ve sanatkârlarını adalarına çağırdı ama bir türlü cevap alamadı. Ta ki yedi yıl sonra, düğün gününden çok kısa süre önce, Legend’dan bir davetiye alana kadar. Özgürlük. Seçenekler. Mucize. Sihir. Caraval’daki oyuna katılır ve tek dilek hakkını kazanabilirse belki de bunların hepsine sahip olabilirdi. Ama korkuyordu Stella. Caraval hayal mi, gerçek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP