aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Gün Işığı Kızın Hayaleti - Paige McKenzie (The Haunting of Sunshine Girl #1)

Nisan 12, 2017
Gün Işığı Kızın Hayaleyi, beklediğim gibi ürkütücü çıkmadı. ☹ Sadece hoş bir paranormal bir hikaye bana kalırsa. Çok da başarılı yansıtıldığını düşünmediğim üstelik.

Yani tam aksiyon sahnesindeki karmaşayı, adrenalini, heyecanı, çevredeki olup bitenleri okumak istediğimizde Sunshine'nın yaşadığı anla pek ilgisi olmayan düşüncelerine giriyoruz. Yani yanında belki de biri ölmek üzere ve onun zihnine üşüşen düşünceler: açık kalan TV'den gelen sesler, oturma odasının üstünde hala bir çatı olup olmaması (mutfaktaki çatı fırtına da uçtu da) tüm bu olup bitenler yaşandıktan sonra hayatına nasıl devam edeceği ve zaten pek de çaba harcama zahmetine girmeden başarız olduğuna kanaat getirip her şey buraya kadarmış diye düşünmesi.

Her ne kadar akıcı, sıkmayan ve devamında ne olacağını merak ettiren bir akışı olsa da kurgusu beni tam anlamıyla tatmin etmedi diyebilirim.

Belki de seriye giriş olduğu için böyleydi, bilemiyorum...
500 binden fazla takipçiye sahip The Sunshine Network isimli fenomen YouTube kanalından uyarlanan korku hikâyesi.Sunshine Griffith on altıncı yaş gününden kısa bir süre sonra annesi Kat ile güneşli Austin, Texas’tan yağmurlu Ridgemont, Washington’a taşınır. Fakat yeni evlerine geldikleri andan itibaren dünyasının, anlam veremediği bir karanlık tarafından yutulmaya başladığını hisseder. Annesi farkında olmasa bile, Sunshine yeni evlerinde ürkütücü bir şeyin olduğunu bilmektedir. Taşınmalarını takip eden günlerde her şey gittikçe tuhaflaşır. Buz gibi bir esinti durmadan Sunshine’ı takip etmektedir. İlk gecesinde duyduğu küçük bir kızın gülüşü, sonraki günlerde ağlama seslerine dönüşür. Evine musallat olan ruhlar gittikçe korkutucu bir hal alırken Sunshine, annesinin de tehlikede olduğunu anlar. Onu ölümden de beter bir kaderden kurtarmak için önündeki sınavı geçmek zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP