aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

"Harry Potter and the Cursed Child" Satışa Sunuldu

Temmuz 31, 2016
Harry Potter'ın doğum gününde satışa sunulması planlanan 8. Harry Potter kitabı "Harry Potter and the Cursed Child" bugün itibariyle raflarda yerini aldı. Kitabın İngilizce kopyasını D&R'dan temin edebilirsiniz.

Yalnız hatırlatmakta fayda var. Kitap kesinlikle bir roman değil. Lanetli Çocuk tiyatrosunun senaryo kitabı. 

Harry Potter macerasına 9 yıl aradan sonra hayat veren isimler ise Jack Thorne ve John Tiffany. Elbette J.K. Rowling'de katkılarıyla. Onsuz asla olmaz.

Tiyatronun, yani kitabın, hikayesi ise Harry‘nin oğlu Albus Severus Potter ve Draco Malfoy‘un oğlu Scorpius Malfoy'u anlatıyor. 2 bölümden oluşan eserin hikayesi ise şöyle:

19 sene sonrasında Minerva McGonagall Hogwarts müdüresi, Hermione Granger Sihir Bakanı, Harry Potter Sihirli Yasal Yaptırım Dairesi departmanının başında, Ron Weasley abisi George ile şaka dükkanını işletiyor ve Neville Longbottom Hogwarts’ta Bitkibilim Profesörü. Neville’in bahsi geçmesine rağmen oyunda hiç gözükmüyor.

Oyun Harry’nin oğlu Albus Severus, Draco’nun oğlu Scorpius ve Hermione ile Ron’un kızı Rose’un Hogwarts trenine binmeleriyle başlıyor. Hogwarts’a vardıklarında Albus ve Scorpius Slytherin’e seçilirken, Rose Gryffindor’a seçiliyor. Albus’un Slytherin’e seçilmesi, hem kuzeni Rose hem de Hogwarts öğrencileri tarafından negatif karşılanıyor. Albus, Harry’nin oğlu olarak Slytherin’e seçildiği ve Scorpius da Draco’nun oğlu olduğu için okulda çokça nefretle karşılaşıyorlar. İki karakter bir süre sonra en yakın arkadaş oluyorlar. Harry ikisinin arkadaşlıklarına karşı çünkü Scorpius’un Lanetli Çocuk olduğuna inanıyor. Rose annesine oldukça benziyor ama Hermione’nin aksine uçmakta oldukça başarılı ve ikinci senesinde Gryffindor’un Quidditch takımına Kovalayıcı olarak giriyor. Harry’nin büyük oğlu James Sirius da Gryffindor öğrencisi ve karakteri Fred ile George’u anımsatıyor.

Hikayenin tamamı için lütfen Fantastik Canavarlar sitesini ziyaret edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP