aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Manga Yorumu: Love Stage!!

Ağustos 06, 2014

Tür: Manga, Yaoi (BL), Romance
Batoto Puanı: 4.53
Orijinal Adı: 恋爱舞台
Cilt Sayısı: 5
Baskı Yılı: 2011
Çeviri Grubu: Heterophobia Fansub
Manga-ka: Eiki Eiki


Oyunculuk ve eğlence sektörünün tam göbeğinde yaşayan bir ailenin, mangaka olmak isteyen ve şov dünyasına girmeyi kesinlikle düşünmeyen küçük oğlu Sena İzumi, küçükken bir defaya mahsus (kız rolünde) reklam filminde oynamıştır. İzumi'nin o günkü rol arkadaşı olan İchijou Ryouma yıllardır yeniden karşılaşacakları günü beklemektedir.

Reklam çekiminden sonra geçen 10 yılın ardından aynı şirket onuncu yıl dönümlerini kutlamak üzere artık ünlü bir oyuncu olan Ryouma'ya reklam filmi teklifi götürür. Ryouma'nın ise reklamda oynamak için tek bir şartı vardır, o da on yıl önceki oyuncuların kullanılmasıdır. Ryouma çocukluk aşkı olan İzumi'ye kavuşabilecek midir?

Ben yaoi okumaktan hiç bir zaman vazgeçemeyeceğim sanırım. ^^ Yine çok tatlı bir çift ve harika bir hikayeydi. Çevirisi Heterophobia Fansub tarafından üstlenilmiş. Çok profesyonel çevirip editliyorlar mangaları ve ellerinden geldiği kadar güncel tutmaya çalışıyorlar. Love Stage!! de güncel mangalarından biri.

Çiftimiz ukesi, çok tatlı şirin mi şirin bir karakter. Sürekli yanaklarını sıkasınız geliyor. ^^ Zaten ailesi tarafından da hep kucaklanan sevilen bir hayatı var.  Çocukluğunda ise bütün hayatını etkileyen kötü bir travma geçirmiş. Şuanda da hayatına otaku olarak devam etmektedir. En büyük tutkusu manga okumak ve ileride harika bir mangaka olabilmek. Annesi, babası ve abisi ise ünlüdür. Aile'nin uzun uğraşlarına rağmen küçük oğulları bir türlü odasından çıkmaya tenezzül etmemekte ve ünlü olmamak için direnmektedir.


Seme'miz İchijou Ryouma ise oldukça karizmatik şarkıcı ve oyuncu. Baya bir popüler. Onunda hayatı aslında fark etmeden de olsa, Sena İzumi'nin geçirdiği travmayla birlikte değişiyor. Bu travmaya kısa bir bakış atmak isteyenler yukarıdaki konuyu okuyabilirler. Tekrar tekrar anlatmayayım ben oraları. ^^


Şuanlık 5 cildi bulunuyor manganın ve aynı zamanda, bir kaç tane de yan hikayesi bulunuyormuş. Love Stage!! - 15th Anniversary Special, Love Stage!! - Ura Version. Birde Back Stage!! diye hikayemizde ki yan karakterlerin extra bölümleri var. Karakterlerin kim olduğunu söylemeyim de sonra Love Stage!!'i okumayanlar için spoiler olmasın. ^^


Animeside olan bu manganın iki çevirmeni var. Biri benim çevirilerini bayılarak okuduğum Heteropobia diğeri de MabushiMajo çeviri grubu. MabushiMajo çeviri olarak diğer gruba göre daha geride. 4. ciltten 2 bölüm falan çevirmişlerdi sanırım. Heteropobia ise 5. ciltten 4 bölüm çevirmiş. MabushiMajo çeviri grubunun çevirisini incelemedim ben direkt diğer grubun sayfasından indirdim mangaları. ^^ Söz konusu bu grup olunca hiç tereddüt etmiyorum. Eee... aslında ben konuyu şuraya getirecektim ama çok farklı şeyler yazdım. Demek istediğim şu ki çok eğlenerek okuduğum bu manganın animeside varmış! Çok mutlu oldum şimdi gidip onuda izleyeceğim. :) Sizde muhakkak okuma listenize ekleyin bu mangayı, olmadı animesini izleyin! Oda kafii. ^^

2 yorum:

  1. Back Stage bir bölüm geldi sonra bir daha ses seda çıkmadı. O konuda bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İngilizceye çeviren gruptan ses çıkmıyor. Novelini çeviriyorlar şuan. Belkide dergi daha yeni bölümü yayınlamamıştır. Kesin bir bilgim yok ne yazıkki.

      Ama Noveli okumak isterseniz, şurayı ziyaret edebilirsiniz.
      http://september.strawberrywine.org/archives/category/love-stage/back-stage

      Sil

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP