aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Manga Yorumu: Gokujou no Koibito

Ağustos 07, 2014
Gokujou no Koibito
Gokujou no Koibito

Tür: Manga, Yaoi (BL), Romance
Mangafox Puanı: 4.83
Diğer Adı: First Rate Lover
Cilt Sayısı: 4
Çıkış Tarihi: 2005
Çeviri Grubu: Heterophobia Fansub
Manga-ka: Minase Masara


Masahiro, bir modellik ajansında menajerlik yapan eski bir modeldir. 16 yaşındaki Yoshimi'nin menajerlik yapması için üvey babası olan başkandan direktif alır ancak bu duruma çok bozulmuştur. Çünkü Yoshimi etkileyici ve karizmatik biri olmasına rağmen, aşırı derecede egoist, kendini beğenmiş, ve sinir bozucudur.

Masahiro'nun gay olduğunu öğrenen bu şımarık "velet", onu tehdit ederek her isteğini yerine getirmesini sağlamakta, ve Akito ile sevgili olduğunu düşündüğü bu menajeri, çok kıskandığı bu parlak modelin elinden almak istemektedir. Peki ama tek istediği bu mudur, yoksa Masahiro'ya karşı bir şeyler mi hissetmeye başlamıştır?


Manganın basit bi hikayesi vardı. Çizimleri de çok ahım şahım bir şey değil. Arka planlar hep beyazdı. Sanırım mangakanın ilk mangalarından ya da denemelerinden biriydi. Buna nazaran 4 cilt çıkmış olması şaşırtıcı.

Model olmak isteyen bir çocuk babasının nüfuzunu kullanarak bi ajansta işe başlar. Ona verilen menajer ise top model olan Akita'nın eski menajeridir. Fakat hala daha bir birliktelikleri vardır. Yoshimi bencilliğinden mi yoksa kıskançlığından mıdır bilinmez hem Akita'nın yerini almak ister hem de sevgilisini. Bir anda Masahiro'ya karşı aşırı derece yakın davranmaya başlar ki öyle romantik bir yakınlıkta değil. Yine kendi tarzında bencillikle karışık bir yakınlık. Benim olacaksın, benim istediklerimi yerine getireceksin bana aşık olacaksın tarzında.

Seme'nin 16 yaşında olması çok tuhafıma gitti. Uke ise semeden 9 yaş daha büyük. Keşke çocuğun yaşını daha büyük yapsalarmış. Hem hikaye daha gerçekçi gelirdi hem de daha rahat bi okunuşu olurdu. Azıcık rahatsız oldum bu kadar küçük bi karaktere çok fazla aktif rol verilmesinden.

Gerçi aklıma geldi de 16 yaş Japonlar için çok küçük değil midir nedir? Mangalarda hep 16 yaşında ki erkekleri kendilerinden yaşça büyük kadın karakterlerin sevgilileri olarak çiziyorlar. Anlam veremiyorum ve rahatsızlık veriyor. Çok değil ama yinede ediyor işte. Özellikle evli kadınlarla falan çizdiler mi birde uyuz oluyorum. :/ 

Sonuç itibariyle okunsa da olur okunmasa da tarzında bir mangaydı. Çizimleri daha detaylı olsaymış keşke. O zaman daha bir şevkle okunurdu. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP