aşık bir adam sissoylu elantris kafes
"Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır.
Ayıbımızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz, onu yenmeye muktedirdir.

― Ursula K. Le Guin, En Uzak Sahil
shadow

Manga Yorumu: 7 Genme wa Himitsu

Haziran 22, 2014
 7 Genme wa Himitsu


Tür: Manga, Shoujo, Romance, Drama 
 Batoto Puanı: 4.29
Diğer Adı: 7th Period is a Secret
Cilt Sayısı: 1
Baskı Yılı: 2006
Çeviri Grubu: Aluminia Fansub
Manga-ka: CHIBA Kozue


Shun, oldukça utangaç ve sönük bir kızdır. Ailesi onu başka bir okula nakil gönderdiğinde, değişmek de istediği için kendini dikkat çekici, ışık saçan ve neşeli bir kıza dönüştürür. Yeni okuluna uyum sağlayabilmek için her şeye gülümseyen, her söyleneni onaylayan bir kız olmuştur artık.

Ancak çok uzun sürmeden öğretmeninin onun gerçek kişiliğini görebildiğinden, bakışlarının ta içine kadar işlediğinden kuşkulanmaya ve korkmaya başlar. Acaba durum gerçekten böyle midir yoksa Shun sadece hayal mi görüyordur?

5 bölümlük bu mangada Puberty Baby ve Your Kotonoha isimli 2 de one-shot bulunmakta.


Kısacık bir manga daha. Tek cilt ve 5 bölümden oluşuyor ama son iki bölümü one-shot. Manganın konusundan ayrı işlenmiş. Mangalar bu kadar kısa olunca, pek fazla olay örgüsü de olamıyor maalesef. :) 

Bu mangalar her halde bizim okuduğumuz şu beyaz diziler gibi birşey oluyor. Kısacık ve aşk üzerine işlenmiş bir hikaye. Bu mangada da öğrenci ve vekil öğretmen ilişkisi üzerine durulmuş. ^_^ 2. kez denk geliyorum şu japon mangalarında böyle bir hikayeye. Onlarda bu tarz ilişkiler normal mi yoksa fantezi olarak mı işliyorlar konuyu anlayamadım. :) Bir başka one-shot'da da kayınbirader ve yenge ilişkisi vardı. :D Özgürce her konuyu işleyebiliyor bunlar sanırım. 

Manga hakkında söylenecek pek bir şey yok. :) Orta karardı benim için. One-Shotlarda öyle. Zaten çok kısa. İndirmesi okumasından daha uzun sürmüştür yani. :) Okuyacak manga kalmadığında şans verilebilir. ^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP